Bingo Lingo – Alle de Sjove udtryk du bør kende når du spiller

Alle de sjove Bingo udtryk du bør kende når du spiller. Er du i tvivl om hvilket tal Gamle Ole er? Eller to tynde drenge? Bliv klar til næste gang du spiller.
Bonus
Vurdering
BEDØMMELSE
SPIL
Betal 100 kr. og få 100 kr. gratis!
Bedømmelse
Full StarFull StarFull StarFull StarHalf Star
9.2

Alle de sjove Bingo udtryk du bør kende når du spiller. Er du i tvivl om hvilket tal Gamle Ole er? Eller to tynde drenge? Bliv klar til næste gang du spiller. Er du klar over de nyeste udtryk i bingo?

Lingo i både bingo og bankospil bliver brugt både når du spiller live men også når du spiller bingo online. Kan du genkende lingo og numrene i dine bingospil som eksempelvis LANGE TASKER eller TO TYKKE DAMER? Når du besøger en bankohal, vil du utvivlsomt møde en række usædvanlige udtryk, hvis betydning du måske ikke kender. Stort set hvert nummer på din bingoplade – som du kan printe fra vores hjemmeside – har et unikt øgenavn.

Det er afgørende at lære disse bingo slangudtryk hurtigt. Jeg vil ikke have, at du sidder i din lokale bingo klub og misser en BANKO, fordi du ikke kendte til et bestemt nummer som eksempelvis “de vilde svaner”. Disse slangudtryk er ikke kun begrænset til fysiske spil. Under online bingo – som for eksempel hos Spilnu Bingo – vil du opleve, at andre spillere bruger disse specielle udtryk i chatten.

Så for at kunne forstå hvad som foregår i din bingohal, så er det nok bedst at lære disse udtryk i bingo. Nedenfor præsenterer vi de mest populære bingo slang og taludtryk, der er i omløb i kongeriget. Er du nysgerrig efter at dykke dybere ind i lingoen bag spillet? Lad os hoppe direkte videre til et overblik og forklaringer på alle de vigtigste danske bingo-udtryk.

Bingo Lingo – Forstå dine bankotal bedre

Her er alle de danske udtryk som bruges af bingo spillerne:

Hvad bingotal kalder man “to tykke damer”?

Svar: 88

Hvilket tal er “juleaften“?

Svar: 24

Hvad betyder “Vilde svaner“ fra banko opråberen?

Svar: 22

Hvad står “Gamle Ole“ for?

Svar: 90

Hvem er “den ensomme“?

Svar: tallet 1

Hvad venter du på, når du mangler “de lange tasker“?

Svar: 66

Hvad håber du på, hvis du mangler “den tykke dame“?

Svar: 8

Hvad er “nimmer nutten“?

Svar: nummer 19

Hvad er “det frækkeste tal“ i Bingo?

Svar: 69

Hvilket tal er “to tynde drenge“?

Svar: 11

Hvad er “det uheldige tal“?

Svar: 13

Hvilket tal forbindes med “smør“?

Svar: 40

Hvad er “Hippie-tallet“?

Svar: 68

Hvem er “næstkommanderende“?

Svar: 2

Hvilket tal er “røvballerne“?

Svar: 3

Hvad er “engelsk jul“ i bingo?

Svar: 25

Hvad betyder ‘to drenge med brækket hals’?

Svar: 77

Hvad er et “umage par“?

Svar: 18

Kan du finde “Dronning Ingrid“ på din plade?

Svar: bingo tallet 27

Bingo slang udtrykkene

Hvis du kunne svare korrekt på alle spørgsmålene, er du mere end klar til at deltage i din lokale Bingohal eller klub. De fleste større byer har steder, hvor man kan spille bingo, og nogle har endda flere forskellige klubber.

Vi har en guide og et overblik over hele Bingo Danmark her på siden hvor du kan finde alle de lokale bingo klubber rundt omkring i hele det danske land.

Bingo er et traditionsrig spil

Bingo er et spil, der har en lang historie og er blevet spillet i mange forskellige kulturer gennem tiden. Det menes, at spillet stammer fra Italien i det 16. århundrede, hvor det blev spillet som et lotteri.

Bingo er også kendt under forskellige navne som f.eks. Lotto og Beano og i mange år kendte vi kun spillet som Banko i Danmark. I begyndelsen blev spillet spillet med kort, hvor numrene blev markeret med bønner, derfor navnet Beano. 

Senere blev spillet ændret til at bruge numre på papir, og det fik navnet Bingo. I dag spilles bingo og bankospil over hele verden, både i fysiske bingohaller og online. Det er et populært spil, der bringer folk sammen og skaber spænding og underholdning.

Find de sjove udtryk på dine Bingoplader

Bingopladerne er de spilleplader, som bruges i bingo spil. De består typisk af et område  med numre, hvoraf nogle er markeret. Antallet af numre på en bingoplade kan variere, men det er normalt mellem 25 og 90.

Bingo plader kan være fysiske papirplader eller elektroniske plader, der vises på en skærm. Når et nummer bliver råbt op, skal spillerne tjekke deres plader for at se, om de har det pågældende nummer. Hvis de har det, markerer de det på deres plade. Den første spiller, der får en bestemt kombination af markerede numre, vinder spillet. Bingoplader kan købes eller udleveres af arrangøren af spillet.

Bingoværter er de personer, der styrer og leder bingospillet. De sørger for at trække numrene og annoncere dem til spillerne. Værterne er ofte erfarne og dygtige i at skabe en sjov og underholdende atmosfære under spillet. De kan også være ansvarlige for at kontrollere bingopladerne og udbetale gevinsterne til vinderne.

Bingo værterne med de sjove udtryk

Bingo værterne skal være opmærksomme og hurtige til at trække numrene og annoncere dem tydeligt til spillerne og gerne bruge de kendte udtryk i spillet. De skal være gode til at kommunikere og interagere med spillerne for at skabe en god stemning.

Værterne som også bliver kaldt for opråbere skal være ansvarlige og sikre, at bingo spillet foregår retfærdigt og i overensstemmelse med reglerne.

Tip: En god bingovært kan gøre en stor forskel i spiloplevelsen og skabe en sjov og engagerende atmosfære for alle deltagerne.

De sjove udtryk bruges i alle typer Bingo spil

Når det kommer til bingo spil, er der forskellige variationer og regler, der kan gælde. Det er vigtigt at være opmærksom på disse regler, da de kan påvirke din spiloplevelse. Her er nogle vigtige ting at huske:

  • Nogle bingo spil kræver, at du får en fuld plade for at vinde, mens andre tillader vinderkombinationer som en lodret, vandret eller diagonal række.
  • Der kan være en begrænsning for antallet af spillere i hvert spil, så sørg for at tilmelde dig i god tid.
  • Nogle bingo spil har en fast pris for at deltage, mens andre kan have forskellige priser afhængigt af præmiepuljen.

Husk at læse reglerne for det specifikke bingo spil, du deltager i, for at undgå misforståelser og sikre en sjov og god spiloplevelse. Du kan også teste dine færdigheder her på hjemmesiden ved at spille gratis bingo.