Hvad er forskellen på Bingo og Banko – Alt om Spillene ❤️

Hvad er forskellen på Bingo og Banko - Alt om Spillene både når du spiller på nettet eller i den lokale spilleklub. Lær at kende forskel på bingo og banko ✅
Bonus
Vurdering
BEDØMMELSE
SPIL
Betal 100 kr. og få 100 kr. gratis!
Bedømmelse
Full StarFull StarFull StarFull StarHalf Star
9.2

Det helt grundlæggende svar er at banko spil benytter spilleplader med 90 numre hvor Bingo benytter bingoplader med 75 numre i alt.

Det er almindeligt at høre folk bruge de to udtryk bingo og banko om hinanden, men få stopper op for at overveje, om der faktisk er forskel, når vi snakker om at spille bingo. Har du nogensinde undret dig over, hvad der adskiller bingo fra banko? Her er chancen for at blive lidt klogere mens du venter på dit næste bankospil.

Selvom mange mennesker anvender begge udtryk uden at tænke over deres egentlige betydning, så findes der en lille subtil, men vigtig forskel på bingo og banko. Ingen grund til bekymring for det er helt okay hvis du bruger begge udtryk. Du vil ikke støde på problemer, hvis du bruger udtrykkene forkert, og det gode er, at der er steder, hvor du kan nyde begge spil og vinde store jackpots.

Hvad er Bingo og hvad er forskellen sammenlignet med Banko

Bingo er oftest det spil, vi tænker på i forbindelse med online spil. Det er også kendt som svensk bingo, men hvorvidt det er mere populært i Sverige, vil jeg lade være usagt.

I Bingo bruger man 75 numre. Hver spiller får en plade med 25 numre fordelt i fem rækker á fem numre. Hver kolonne er markeret med bogstaverne B-I-N-G-O.

Numrene er ordnet således, at den første kolonne indeholder tal fra 1-15, den anden fra 16-30 og så videre. Numrene bliver traditionelt kaldt op sammen med det bogstav, de står under, som for eksempel “B-10”, “N-39” eller “O-67”.

Hos Danske Spil Bingo tilbydes en række bingo-varianter, hvor du kan jagte imponerende gevinster. I Mega Jackpot starter jackpotten altid på mindst 100.000 kr.

Banko – Dansk hygge både online og lokalt

Banko er det spil, der oftest forbindes med hyggelige arrangementer som eksempelvis julebanko i den lokale sportsklub, hvor der er alt fra ænder til købmandskurve på spil.

Alle spil med navnet Banko benytter 90 numre, men der er kun 15 numre på hver spilleplade. Pladen består af tre rækker og ni kolonner, hvor ikke alle felter er udfyldt.

Det er her, du møder karakteristiske udtryk som Gamle Ole og andre sjove navne, der bringer en unik dansk charme til spillet.

Hos SpilNu Bingo på nettet tilbyder de flere forskellige bankospil – Gamle Ole og andre sjove varianter. Prisen for at deltage varierer, og der er daglige mega-præmier og jackpots på 25000 kroner.

Forskellen på Bingoplader og Bankoplader

Bingo- og bankoplader adskiller sig væsentligt i deres design. En bingoplade er altid kvadratisk med 25 felter, arrangeret i fem rækker med fem numre hver. Bankoplader er derimod aflange, med tre rækker og ni felter, hvoraf kun fem felter per række er nummererede, og resten er tomme.

Gennem tiden har der været en vis forvirring omkring disse to spil. Ofte anvender vi ‘bingo’ som en samlet betegnelse, selvom vi i Danmark, med vores kærlighed til ‘Gamle Ole’, faktisk spiller en form for banko med 90 numre.

Opsummering af forskellene i bingo og banko

  • Banko bruger 90 numre, mens bingo bruger 75.
  • Bankoplader har tre rækker, bingoplader har fem.
  • I banko vindes der på lodrette rækker, mens i bingo vindes på både lodrette og vandrette rækker.
  • Banko har tre rækker med gevinster, bingo har fem.

Dette forklarer måske, hvor “bingo eller banko” diskussionerne stammer fra!

Spil på nettet – Bingo eller Banko Online?

Når vi snakker om Bingo Online så findes der muligheder for begge spil. Typisk spilles der bingo, muligvis på grund af det lidt hurtigere spille tempo, som passer bedre til online og mobile platforme.

Når det kommer til TV Bingo i Danmark holder vi os heldigvis til bingo – for at undgå forvirring på landsdækkende tv.

Du kan se, hvordan spillet afvikles hos henholdsvis Danske Spil Bingo og SpilNu Bingo. Danske Spil Bingo tilbyder det traditionelle bingo spil (25 felter, 75 numre), mens SpilNu præsenterer  begge varianter.

Er det nemmere at vinde i Bingo end i Banko?

Teoretisk set er det lettere at opnå bingo end banko, da chancerne for at ramme fem numre i træk er højere med 75 numre end med 90.

Tilbagebetalingsprocenterne for Banko og Bingo Online er i næsten alle tilfælde ens, men kan variere ved særlige kampagner eller afhængigt af antallet af spillere.

Danmarks største Bingo og Bankospil Jackpotter

Hvis du er på jagt efter store gevinster, så er Maria Bingo stedet at besøge. Bingo platformen har haft Danmarks største bingo jackpot flere gange, og der er altid adgang til bingo-spil med mindre jackpotter på mindst 20000 kroner. Og som en ekstra bonus, får nye kunder adgang til fristende free spins i casinoet.

Man kan måske ikke blive banko millionær, men som Gamle Ole siger: “Hvad gør det, hvis man bliver bingo millionær i stedet?”

Bingo tiltrækker de unge spillere

Tendensen viser, at den ældre generation foretrækker banko med 90 numre. Det er uvist, om det skyldes et nærmere forhold til Gamle Ole.

Blandt den yngre generation ses dog en øget interesse for bingo, især i den lokale bankohal, hvor bingo ofte tiltrækker flere unge spillere end banko alene.