Bingo eller Banko – Spil både bingospil og bankospil Online

Bingo eller Banko. Hvad er du i humør til at spille i dag. Spil både bingospil og bankospil på OnlineBanko.dk ✅ Ved du hvad forskellen er på de to udtryk?
Bonus
Vurdering
BEDØMMELSE
SPIL
Betal 100 kr. og få 100 kr. gratis!
Bedømmelse
Full StarFull StarFull StarFull StarHalf Star
9.2

Bingo og Banko, to udtryk der ofte bliver blandet sammen når vi snakker om at spille bingo spil, og det er ikke uden grund. Selvom de to udtryk i det store hele er synonyme, så rummer de to spil små, men vigtige forskelle i deres struktur. 

Lad os dykke ned i oprindelsen af disse to bingo banko udtryk og udforske deres distinkte egenskaber og forskelle.

Forestil dig at du endelig har fået pladen fuld i dit spil. I din iver kan du ikke huske, om du skal råbe “Banko” eller “Bingo” for at sikre din gevinst. Dette er et scenario som sker regelmæssigt i de danske bingohaller, da mange nye spillere er usikre på, hvornår det er passende at bruge hvilket udtryk.

Generelt set henviser både Bingo og Banko til lignende spilkoncepter, men med en stor nøgle forskel:

Bingo spilles typisk med 75 numre, mens Banko omfatter 90 numre. Bortset fra denne forskel i antallet af bingotal og bolde som ligger i tromlen, så er de to spil i praksis identiske. Næste gang du opnår en fulde plade når du spiller bingo, så er der ingen grund til bekymring over, om du skal råbe “Bingo” eller “Banko”. I Danmark er begge udtryk acceptable i begge spilformer.

Fakta om Bingo

Bingo spillet har opnået international anerkendelse og har sine rødder i Frankrig under navnet “Beano”. Gennem sin rejse til USA fik spillet sit nuværende navn, “Bingo”. Der findes to primære varianter:

En med 75 kugler og en anden med 80 kugler, der hver især tilbyder fem lodrette og fire lodrette gevinstlinjer. I Danmark er 75-kuglers Bingo en af de mest elskede varianter. Spillepladen er organiseret således:

  • 75 kugler (numre 1-75)
  • 5 x 5 rækker
  • 25 numre pr. plade

Denne variant kan nydes på mange af de licenserede danske bingo spillesider online.

Informationer om Banko

Banko stammer fra de italienske penge lotterier i middelalderen, hvor det blev kendt som “Banco”. Dette spil gav mulighed for en dramatisk ændring i sociale statusser. Bankospillet karakteriseres ved sine 90 numre og den høje spænding. En bankoplade indeholder tilfældige numre fra 1 til 90 fordelt på:

  • 90 kugler (numre 1-90)
  • 9 x 3 rækker
  • 15 numre pr. plade

Når du spiller Banko online og køber mindst seks plader, vil du dække alle 90 numre, hvilket sikrer, at du altid kan markere mindst ét nummer ved hvert opkald.

Spilles der Banko eller Bingo online?

Både Bingo og Banko kan nydes online, men Bingo er oftere valget, muligvis på grund af spillets hurtigere tempo, der appellerer til online og mobil formatet.

I Danmark, når TV Bingo spilles, er det altid Bingo, for at undgå forvirring på nationalt tv.

Dine vinderchancer

Man kunne tro, det er lettere at vinde i Bingo med færre numre i spillet, men husk, disse odds gælder for alle spillere. Vinderchancerne, samt tilbagebetalingsprocenterne, er ens for både Bingo og Banko på nettet. Disse kan dog variere i den fysiske verden afhængigt af antallet af deltagere.